Vill du, eller vill du inte?

Göra det jobb som krävs för att nå dit du vill

”- Jo, men jag vill!” säger tankarna.
”- Fast inte ta tag i det som känns obekvämt och skrämmande”, viskar känslorna mellan raderna.

Det finns en anledning och förklaring till om du saknar det sanna modet att ta tag i ditt liv, förändra på riktigt och göra jobbet som krävs. Har du aldrig fått lära dig ta ansvar, lyssna och lita till dig själv, hitta och förverkliga det som är rätt för dig behöver du lära dig. Av dig.

Genom att lära känna dig själv, vad du är bra på och vad du är mindre bra på, vilka mönster du bär med dig som egentligen inte hör till din natur och vad du behöver för att fungera fullt ut ger du dig makten över ditt eget liv.

Att vara VD över ditt liv kräver ditt ledarskap.

(Ur min kommande bok “Självledarskap – För ett liv utan bakdörrar”)


Lyssna till de små viskningarna, eller invänta käftsmällarna…

Vaknar denna morgon och inventerar. Inser att jag gör det oftare nu sen livet hoppade upp och klappade till mig, för snart 9 månader sen. Jag börjar så sakteliga plocka upp de trådar i min personliga och professionella verksamhet som jag var tvungen att släppa då, när det som hände tog allt fokus. En av de trådarna var boken jag hade börjat skriva.

Det är nästan lite ironiskt hur livet laddade en käftsmäll mitt i skrivandet och hur det hela kom av sig. Det finns en annan energi i både mig och det jag skriver idag. Om jag glödde för mitt livsuppdrag tidigare känner jag hur lågor slår upp inombords nu. Nu när jag är närmare mig själv och mitt sätt att leva och leda mitt liv. Passionerat. Driftigt. Med kärlek till livet och uppdraget.

Läser inledningen i boken och ler…


Är du trött på att inte nå ända fram, less på småaktighet, självsvek och klibbiga offerkoftor? Har du ruttnat på att gå runt på halvfart, vara hängläpp och i allmän obalans?

Ta dig i kragen. Skärp dig. Upp med hakan.

Hur?

För en bestående och hållbar förändring behövs ett inre ledarskap som genomsyrar ditt självledarskap. När du identifierar och förstår dina mönster, hur du fungerar och varför kan du, med lite jäklar anamma, förändra det du vill inifrån din kärna.

Process över tid? Absolut. Men var också beredd på att resultaten av ett väl förankrat självledarskap kan medföra mer, snabbare än du trott.

Det är när det går bra för oss som vi riskerar att luta oss tillbaka, lägga upp fötterna och njuta av färden. Risken med det är att vi landar i gamla beteende-mönster som gör allt annat än för oss framåt.

Fortsätt. Gå på. Tugga på. Stå kvar i och för dig själv i ditt arbete framåt.

Världen behöver dig och ditt självledarskap. Ur det kommer det du är här för att göra. Ditt livsuppdrag, ditt kall, din mission, din själs tanke med livet – kalla det vad du vill.

En sak är säker.

Du lever. Du andas. Du är. Du agerar. Du väljer. Du ser. Du berör. Du lyssnar. Du spelar roll.

Låt inte livet föra dig dit du ska.

Låt din inre ledare vägleda dig dit du ska i livet.

Har du inte läst min förra bok ”Inre ledarskapets A och O” är det dags att du gör det. NU. Passa sen på att boka in en workshop för att integrera det som står i den i ditt liv.

Ja. Jag säljer in mina tjänster. Själklart.

Vad är du beredd att offra, investera och satsa på för att grunda och driva ditt livs verksamhet inifrån själ och hjärta som förr eller senare påverkar resultatet på sista raden eller i lönekuvertet?

Vill du inte göra något mer med ditt liv eller ledarskap kan du sluta läsa här.


Min glimt i ögat har väckts till liv

Jag känner mig allt oftare ödmjuk inför livet, dess utmaningar och meningen med det som prövar oss. Jag är mer lekfull och närvarande i det jag gör, det jag vill göra, stå och gå för. Jag har rätt att välja mitt liv. Precis som du har rätt att välja ditt.

Arbetet jag gjort och gör i livets verksamhet på det privata planet har väckt mer av den kraft och kapacitet jag har, innerst inne. Jag är mer orädd. Ännu mer ute efter att göra jobbet. Det som tjänar andra och fler människor och verksamheter.

I det blir jag förstås ett jäkla “pain in the ass” för vissa. Jag ställer krav och är obekväm. Nöjer mig inte med det ytliga snacket om vardagen. Jag vill veta vad du drömmer om, vad som driver dig och vad du känner och tänker, egentligen.

Det är inte alltid helt enkelt att älska livet och göra jobbet för det där som är viktigast, när det väl kommer till kritan. Det kostar på att stå kvar i kärlek, när det väl gäller. Men det är värt det. Många miljoner gånger om blir du rik på ett inre plan som överträffar den rikedom du kan skapa på ett yttre materiellt plan.

Våga prata om känslor och tankar! Känn och tänk! Våga älska och släppa in. Våga öppna dig och ge av det som är du. Ångra ingenting. Du är som du är och det är som det ska vara. Allt det andra kan du alltid förändra, när och om du vill. Du kan riskera att bli sårad och besviken. Igen. Men med den kraft du får tillgång till genom att öppna dig helt och fullt har du förmågan att hantera det som gör ont och som egentligen hjälper dig att växa som människa.

Livet är för kort för att ödsla energi på göromål, människor, saker, konflikter, jobb och relationer som inte ger något vidare eller tillbaka. Eller rättare sagt;

Livet är tillräckligt lång för att hitta din mening med det och leva det lite mer fullt ut. Med rätt människor runt dig, med kärlek, vänskap och meningsfullhet i din vardag.