Värdet av att komma bort ett dygn

Att sitta på en stubbe i skogen eller på en plats vid havet är fullt möjligt under din Stubbetid. Men bilderna är i första hand metaforer för det djupgående arbete du tar dig an här. Det finns egentid för reflektion, gärna ute i naturen, men du fördjupar dig sittandes i en av mina samtalsfåtöljer en stor del av tiden.

Du lämnar kontoret och hemmet för ett dygn på annan plats. Här stänger du av vardagen och vilar från att ta ansvar för annat än dig själv. Det är du som är din huvuduppgift just nu. Din inre ledare har din fulla närvaro. Med nyfikenhet och lyhördhet tar vi vara på denna tid för dig.

Du har saker i ditt vardagliga liv som du vill sortera samtidigt som du förankrar nya beslut i kärnan av dig själv. I samtal och frågeställningar, en djupgående research av vem du är, skalar vi av in till det som är viktigt för att du ska fungera optimalt. Som människa, man eller kvinna, och som ledare. Du låter själen få komma till tals för att ge dig vägledning framåt utifrån din existentiella drivkraft. Det kanske har hänt något i livet som påverkar ditt ledarskap, din förmåga att vara i din fulla kapacitet mitt i allt som behöver tas om hand.

När din vardagliga och professionella miljö med alla sina uppgifter och ljud tystnar kan du med större lätthet landa i och lyssna in dig själv. Kanske har du nya uppdrag som kräver mer av dig och dina inneboende egenskaper. Ditt ledarskap är en del av dig som med fördel förankras inifrån din kärna och ut i dina val och handlingar. Du kan ha varit ledare länge, men du slutar aldrig ta din egen utveckling på allvar.

Du är intresserad av att ta reda på mer om dig själv. Utifrån att livet kräver det eller att du vet att både din privata och professionella verksamhet tjänar på det.

Vad är en ledare? – för dig?

Under din Stubbetid får du tid att tänka. Ställa frågor in i dig själv och vänta på svar som du kan integrera i det som är ditt att ta ansvar för. Här, under dessa timmar av ditt liv, får du ro att vänta och lyssna in dig själv med distans till det som står på din dagliga agenda. För att stå förankrad, balanserad i egen kraft för att ge dina medarbetare och din familj det du vet att du vill ge dem.

Aryel Walett
Ledarskapsutvecklare med fokus på människan och själen


– Jag är bra på att finnas där för andra men har lätt för att glömma bort mig själv. För mig var det viktigt att få distans till vardagen och tänka igenom mina prioriteringar. Aryel ställde krav och det gillar jag. Det har gjort mig ännu bättre på att hjälpa andra men utan bekostnad på vad som är viktigt för mig.

– Mikael Jansson, företagsledare och pappa