Understimulerad och oinspirerad

Har du känt så någon gång?

Välkommen i gänget! 😉

Jag tänker att lösningen dels ligger i att gilla läget. I alla fall om du vet vad som egentligen får igång dig, vad som vanligtvis både stimulerar och inspirerar dig på ett sådant sätt att du aldrig tvivlar på din innersta drivkraft.

Är det däremot så att du inte vet vad som får dig att kliva upp ur sängen varje morgon, vad som är din grej, vad du växer och utvecklas av, vad som fyller ditt liv med mål och mening är min varmaste rekommendation att du tar reda på det.

Det kan vara så att förmågan att veta vad man vill, och kan, innerst inne, kan vara grumlad av snedvriden självbild, förutfattade meningar, otillräcklig jagkunskap, jante-lagen… ja en massa gammal “skit” helt enkelt – som varken har med dig som person eller din förmåga att växa och utvecklas att göra. Jo, ja, det har faktiskt med det att göra på så sätt att just de där blockeringarna kan vara den viktigaste nycklarna till självkännedom.

Genom att nysta upp din röda tråd i livet, kolla på hur du är formad och präglad, och varför, kan du lära dig saker om hur du fungerar och varför. Och vad du vill göra, hur du vill fungera, och vem du är – innerst inne – istället. Bygga dig själv inifrån kärnan, grunden, och ut, liksom.

En av anledningarna till understimulans kan vara att du helt enkelt gör fel grejer. Jobbar med något som förvisso ger dig mat för dagen (vilket inte är att underskatta!) men som inte berör de där delarna av dig som ligger i dvala. Som längtar efter att få komma ut och göra världen (den som börjar med din tillvaro) till en bättre plats. Om det inte går att kombinera det du egentligen vill göra med försörjning är det bra om du söker dig till det som lockar dig på din fritid. Skaffa dig en hobby som stimulerar. Som pratar med de inre delarna av dig och fyller dig med energi.

Understimulans kan leda till utmattning. Då handlar det egentligen inte om att du har för många arbetsuppgifter utan FEL uppgifter. Människan mår bra av att växa och utvecklas, att få komma vidare, mogna, utmanas och uppleva att deras egentliga kapacitet får komma till sin rätt. Längtan efter något mer, något annat, det där… kan sätta sig som nedslående och energikrävande inre stress.

Vad drömmer du om?
Vad skulle du vilja göra om du hade alla medel som du behöver?
Vem vill du vara?

En sak som jag insett under mina 20 år inom det livsuppdrag som stimulerar mig mest är att alla människor är lika värda, och alla människor behövs, som de är. Innerst inne.

Ge världen av den du är. Det du vill, innerst inne.