Höll min föreläsning om Inre ledarskap för ett affärsnätverk häromkvällen och med mig hem hade jag tankar och funderingar kring hur medarbetare upplever olika sorters ledarskap och hur de uttrycker en frustration i att inte nå fram till sina chefer. Hur medarbetarna tröttnar på att köra livet ur sig för jakten på pengar. Sjukfrånvaron ökar. Personalomsättningen är stor. Och jag tänker – är det verkligen så chef och ledare vill ha det? 

Till chefer och ledare som vill och behöver jobba för ett medmänskligare ledarskap

Dina medarbetare vill inget hellre än att du ska se dem och deras egentliga kapacitet genom att vara närvarande, lyhörd, trygg och transparent. Deras egentliga önskan är att du ska må bra, vara lycklig, ge dem ditt bästa av din energi, och göra det du är här för (på jorden). Det du gör varje dag – det du plöjer ner i arbetet för och med dina medarbetare, genom att “gå före” som den förebild du helt naturligt är, så bidrar det varje sekund till ditt livsuppdrag och ditt professionella uppdrag. Medarbetarna och deras utveckling är en del av ditt uppdrag. För att du kan visa dem deras kapacitet och möjlighet att växa i sig själva. På jobbet och hemma. De är samma människor privat och professionellt, allt de har runt sig och inom sig är energi som påverkar deras funktionella jag och arbetsförmåga.

Så var i livet på det sätt som du vill visa dem. Lev din sanning. Lyssna inåt. Rensa bort det du inte absolut behöver och måste för att leverera det du innerst inne vill till dina medarbetare. Det är människorna som gör företaget.

Du vet vad du behöver för att kunna leverera det du vill till dina medarbetare

Energi. Mat. Sömn. Sex. Träning. En dos socialt umgänge. Sysselsättning. Något som stimulerar dig. Var observant på om du försöker vara till för någon annan som är vuxen nog att vara det själv. Tar det energi så är det inte rätt. Välj relationer där du kan ge energi och kärlek villkorslöst på ett sådant sätt att det ger dig energi. INGEN kan någonsin ta din energi utan att du tillåter det. Se om ditt eget hus för att kunna leda dig själv och andra på ett för dig optimalt sätt.

Ta ansvar, rensa i rören och frigör dig för att kunna vara där för dina medarbetare på ett optimalt sätt som också är det mest hållbara och lönsamma för företaget.

Du är skyldig dina medarbetare att ta tid för dig själv

Tänk ett steg längre. – Vad vill du att dina medarbetare ska göra med sig själva? Stressa? Ha dåligt samvete? Sprida sina pärlor för människor och uppdrag som inte ger något tillbaka? Eller är det så att du vill att de ska må gott, se om sina egna hus, känna tillit och trygghet, använda sin intuition, leva i kärlek och harmoni, växa, mogna och utvecklas? Till de stjärnor de är och kan vara i verksamheten.

GÅ FÖRE. Genom att göra det själv. Det är okej att ta den tiden. Det är vad du förtjänar. Och vad dina medarbetare behöver av dig.

Hur mycket får det kosta att låta bli?