Närvaro i relationer stärker ledarskapet

Det var när han insåg vem han ville vara, och vad han ville stå för, som man och människa och i kontakt med sin själ, som han förstod djupet i mötet han behövde ha med sin son. Han kunde nästan ta på närvaron i sig själv, den närvaro som saknats i relationen till sonen och som bidrog till att han inte nådde honom. Det bidrog också till att han inte kunde vara där som pappa på det sätt som han innerst inne ville. Han visste att han var viktig i sin sons liv men han hade inte vetat hur han skulle visa det.

Insikten berörde honom djupt och han tittade på avståndet mellan dem samtidigt som han förstod att det som stått i vägen för dem inte alls hade med sonen att göra. Det var helt och hållet hans egen bakgrund som hade hindrat honom från att vara där för sin son så som han ville.

När vi hade arbetat med att kartlägga och eliminera det som stod i vägen för mannens relation med sin son och optimera honom som pappa för att gå rakryggad in i sin uppgift, i den viktigaste relationen i sitt liv, kunde vi identifiera hur denna del påverkade och bidrog till både hans privata och professionella ledarskap. Han förstod att han genom att känna sig otillräcklig som pappa hindrat sig själv från att nyttja sin fulla kapacitet som ledare, i livet och på jobbet. Med sig hem hade han i första hand en konkret handlingsplan för vad han behövde göra för och med sin son. Därefter följde arbetet med att kliva in i sitt ledarskap på jobbet på ett nytt sätt, som den han ville vara med allt det han ville ge.

I Stubbetid arbetar vi utifrån att allt hänger ihop och lägger det pussel som just du behöver, som människa och ledare, man och pappa, kvinna och mamma. När du öppnar upp till din egentliga kraft öppnar du även upp till det som du är här för att göra, för dig själv och dina människor på jorden.

Historien ovan är uppdiktad och sammansatt av minnen från flera olika möten för att ge dig en bild av vad Stubbetid kan användas och leda till.