När timmen är slagen.

När det inte längre finns någon återvändo. När allvaret i situationen har rullat in och tagit över. När människans ve och väl, livets verksamhet, står högst på agendan. När det som byggts upp behöver skalas av för att grunden ska läggas om till en hållbar plattform. När det är dags att göra jobbet, vara obekväm med sig själv, envis och stå kvar i kärlek till processen över tid. För att livet kräver det av oss.

Det är då, när det väl gäller, som vi prövas, utvecklas och växer. Om vi vill. Om vi med rätt inställning, fokus på det som är i prioritet tar distans till hela grejen, inte förlorar oss i känslorna och tankarna som kan skölja upp inifrån i samband med den utmanande uppgiften – det är där förändringen kan börja.

Svårt?
Lätt?
Det spelar ingen roll för det spelar ingen roll.

Känslor och tankar som testar vår beslutsamhet, fokus och uthållighet får se sig avskedade på grund av arbetsbrist.

Vi kan välja att göra jobbet.
Eller vi kan välja att inte göra det.
Och få resultat därefter.

Det kan handla om en livssituation som vill att vi ska vakna, lära känna oss själva, läka, avsluta och göra färdigt det som bromsar och begränsar oss. Vi får genom det som händer i livet uppdraget att skala av in till kärnan i oss själva för att upptäcka den kapacitet vi egentligen har i vår grund och som är till för att användas till någon form av tjänande, livsuppdrag och uppgift här under vår tid.

Det kan handla om ett företag som går på fälgarna. Där luften pyst ut ur verksamheten av olika anledningar och tömt visionen och värdegrunden på energi. Där omorganisation och stora förändringar krävs för en hållbar plattform och en ny skjuts in i framtiden.

Det kan handla om soloföretagaren som tvingas se om sitt eget hus, på både det privata och professionella planet, för att bygga sin affärsidé och sitt varumärke från en grund som är förankrad långt in i själen.

Vem är jag?
Vad vill jag?
Vad går jag för?
Vad står jag för?
Vad vill livet ha ut av mig?

Innerst inne.

Frågorna kan vara stora och djupa. De behöver svar inifrån dig för att du ska komma så nära du kan dig själv och det som är rätt och riktigt för dig. Är det värt jobbet? Är det värt tiden? Det kan egentligen bara du svara på. Lite beroende på var du utgår ifrån och vart du vill. Har du nått vägs ände kanske du bara har ett val – att göra jobbet. Har du fortfarande tvivel om vad det är du behöver göra och om du verkligen är redo att göra – ja, då får vi börja där. Med varför du tvivlar. Och VAD det är du tvivlar på.

Jag orkar inte.
Jag kan inte.
Jag vågar inte.

Exakt VAD är det du inte orkar, kan eller vågar? Eller är det så att du inte vill? Och vad är det du inte vill i så fall? Har du gått in i väggen, gått vilse, kört av vägen… metaforiskt sett…kanske du är där att du m å s t e göra det du behöver för livet.

Jag hjälper dig att omforma ditt måste till ditt vill. För innerst inne vet du vart du ska, vad du kan och vad du går för. Det kanske bara sitter lite skit i vägen, som ett igenbäckat filter gjort av tankar och känslor som hör gammalt till, som inte behövs i ditt här och nu. Vi kan rensa ditt filter så att du kan genomsyras av din drivkraft hela vägen inifrån och ut. Genom känsla, tanke och handling för hållbara resultat. Parallellt med en inre process, är det upp till dig att göra jobbet fysiskt praktiskt. Det ena hänger ihop med det andra i sin helhet.

Jag är expert på att göra jobbet när det väl gäller. Däremellan är jag ganska loj och nästan lite lat. 😉 Därför är jag också ett proffs på att leverera sparkar i baken till den som beställer det. Många av oss går runt med en längtan efter något mer men det är först när livet serverar oss den där prövningen som vi verkligen tar tag i det. För när rädslan för att inte duga, lyckas och få bekräftelse på att det vi gör är rätt får se sig slagen till marken av det som livet serverar är timmen slagen. Det finns liksom ingen återvändo. Vi är tvungna att göra det som behövs. Rädda eller inte.

Om vi inte gör det får vi resultat därefter. Och mår skit. Eller rättare sagt; om vi inte gör jobbet fungerar inte livet och vi som människor så som vi faktiskt har kapacitet till i vår grund. Livskraftiga. Konstruktiva. Lönsamma. Medvetna. Där för andra utan att ge avkall på det vi själva behöver, för vi mår och fungerar som bäst när vi har ett uppdrag att fylla.

Vilket är ditt livsuppdrag? Det du är ämnad att göra, innerst inne. Den energi som är din att fylla livets verksamhet med?

Ps. Livsuppdraget handlar alltid om att hitta det som rätt för dig, i stort och smått, abstrakt och konkret. Att leva och leda livet på ditt sätt.