När livet händer

Jag förespråkar att Stubbetid® ska bokas och användas i förebyggande syfte. För att ta reda på vad som är viktigt i livet och ledarskapet, egentligen, INNAN livet händer och kräver det av oss. Jag tänker att om vi inte lyssnar inåt och tar reda på vilka vi är, vad vi vill med livet, vad vi vill stå för och vad vi vill lämna efter oss så är det stor risk att vi själva bidrar till att vi går in i väggen, kör av vägen eller på annat sätt hamnar vid det där vägskälet som tvingar oss att reflektera.

Ett sådant existentiellt vägskäl kan förändra allt. Framtidsplaner, riktning, arbete, ekonomi, relationer, livskvalitet och det som tidigare spelade roll.

Livet kan serverar förändringar i stora eller i mindre format och det är viktigt att vara lyhörd för de små viskningarna för att inte dra på sig de stora käftsmällarna. Om du sätter dig ner nu och tittar på ditt liv lite grann från ovan – inom vilket område hamnar du först? Vad pockar på din uppmärksamhet? Om du utgår från det som är viktigt för dig, innerst inne. Vad är det du vill fokusera på då?

Jag har inget som helst intresse av att sitta på en stubbe eller i skräddarställning och reflektera hela tiden. Men jag tror på en kontinuerlig återkommande tid för återhämtning, sortering och rensning, en inre inventering och förankring, för att optimera sig själv i sin funktion som människa, partner, förälder och ledare av sitt liv och av sin verksamhet.

Ännu mer nu när jag har personlig erfarenhet av hur den människa jag delat mina senaste 10 år med INTE lyssnade inåt utan bara körde på, sladdade av vägen, åkte vilse och till slut rakt in i bergväggen. Metaforiskt talat.

Ta din tid här på jorden på allvar. Ta reda på vem du är och vem du VILL vara i det liv du själv har ansvar för att skapa, leva och leda på DITT sätt. För när allt kommer omkring handlar det om hur du vill känna och tänka stunden innan du drar ditt sista andetag.