Konsten att hålla balansen när livet händer

Det beror inte på hur vi har det utan hur vi tar det.

Det har du säkerligen redan hört. Och jag håller med. I grund och botten är det precis vad det handlar om. Vår inställning. Vår attityd. Hur vi tar emot det som händer i våra liv, på jobbet, hemma och i oss själva. Ja, även känslor och tankar kan medvetet betraktas och hanteras inifrån en stabil punkt i oss själva.

För att på riktigt stå stabilt när livet händer behövs en förankring inåt in till vår kärna.

Som gammal hobbydansare jämför jag det med min erfarenhet av att balans kommer inifrån “the core”. Vi måste stärka och stabilisera musklerna närmast skelettet för att hålla kroppen upprätt och i balans.

Vad får upp dig på tå i livet? Vad utmanar dig? Vad får dig att tappa balansen?

Medvetenhet om vad, vilka händelser, människor och skeenden som kan “komma åt” oss är viktiga nycklar till vad vi behöver jobba med i oss själva.

Det kan vara på jobbet det finns en sådan person som når in och vidrör något i oss som inte är helt okej. Känslor som rörs upp kommer alltid inifrån.

Tänk om alla medarbetare på en arbetsplats skulle jobba utifrån det perspektivet – vad skulle hända då? Om alla tog ansvar för sina reaktioner och aktioner i relation till varandra och inte någonsin la skulden utanför sig själv?

En ledare som inventerat sitt inre och sina personliga samband mellan orsak och verkan kan stå stadigt, transparent och närvarande i relation till sina medarbetare – och påverka dem att göra detsamma. Ju mindre “bagage” vi har med oss på jobbet desto mer effektivt och konfliktfritt arbete.

Det är en go känsla när förmågan att stå stadigt i alla livets vindar infinner sig. Det blir liksom lite mer på riktigt. Det som är viktigt.

När företagsledare och andra ledare väljer Stubbetid® för att vässa sitt ledarskap inifrån och ut får de i mig en personlig resurs som hjälper dem att identifiera, förstå och eliminera sånt som hindrar och begränsar förankringen och balansen. Jag lägger stor vikt vid att förankra ledaren i sin existentiella drivkraft och därifrån konkretisera själen i människan och ledarskapet för att människan ska genomsyras av det som är hans eller hennes grundenergi, det som är naturligt och genomslagskraftigt för just den individen.

I det ingår alltid att alltid ta hand om det som händer i livet. För att fungera optimalt som människa och ledare.

Aryel Walett, Livs- och ledarskapsutvecklare med fokus på människan och själen