Ingenting är meningslöst

Mål och mening med allt det du gör och allt som händer

Medveten om processen i livet och dig själv som människa, man eller kvinna, och som ledare har du förankrat din existens i något djupare. Något mer meningsfullt än det liv du lärde dig att leva från början.

Ditt uppdrag fylls alltid med det som är viktigt för dig att utföra, lämna ifrån dig och föra vidare under din livstid. Det gäller oavsett om uppdraget är inom jobbet, det privata eller sociala. Du är den du är och går i samma skor var du än befinner dig är du tar ansvar för att känslor, tankar och din fysiska kropp utför det själen har tänkt sig.

(Ur Inre ledarskapets A och O)

Inre ledarskap

När jag vet vem jag är, vad jag går och står för, och vad jag vill, inifrån själen och ut, går jag till handling med det som behövs på ett sätt som går hand i hand med mitt livsuppdrag.

Hur står det till på jobbet?

Jag har sett flera arbetsplatser där vantrivsel, konflikter och gnäll uppstår på grund av att det saknas självinsikt – dels hos cheferna, dels hos medarbetarna. Var och en är sig själv närmast och en självkännedom och medvetet ansvar för att ta hand om sig och sitt skulle göra gott för varje arbetsgrupp, arbetsplats och dess miljö.

Vem är jag att…?

Ibland gnälls det över saker på jobbet som egentligen handlar om att människan som har på sig den s.k. “offerkoftan” bär grundorsaken till missnöjet inom sig själv. Att ta ansvar för sina känslor, tankar och inställning till sin tillvaro, på jobbet och hemma, kan kräva en djupgående process över tid för att bli medveten om varför det finns ett missnöje, bryta mönster och bygga upp en hållbar energi inifrån kärnan som ger människan tillgång till sin egentliga kapacitet. Det krävs mod (och ibland en spark i rumpan av chefen!) att lysa lampan på sig själv och inåt om och när människan är upplärd i att andra ansvarar för hennes heller hans trivsel och välmående.

Vem ger människor rätten att låta sin skit gå ut över andra?


När du som ledare ser om ditt eget hus, tar hand om och ansvar för dina egna känslor, tankar, beteenden och förankrar en kunskap om hur du fungerar och varför får ledarskapet en skjuts inifrån din kärna. Detta ger en ny kvalitet till arbetet för och med människor som ska ledas av dig och som följer dig. Din neutrala och balanserade approach gör att du kan se igenom in till vad det egentligen handlar om. Ledarskapet. Relationerna. Människornas behov och kapacitet.

Du kan också passa på att ta fram din existentiella drivkraft och vad du vill göra för avtryck här i världen. Ditt eget personliga “mission”. Det ger ditt ledarskap, både det personliga självledarskapet och det professionella, en ny dimension som helt naturligt ökar din genomslagskraft. På så sätt gör du skillnad, inte bara för dig själv utan för de människor du har runt dig.

Jag utgår från att du har en önskan om att de dina, familj, vänner, kollegor och medarbetare ska ha möjligheten att växa, utvecklas och mogna som människor. I livet, hemma och på jobbet.

Att börja med dig själv, se om ditt eget hus, inventera, utforska, rensa och sortera samt förankra och optimera det som är viktigt för dig i livet, är en början på en mycket exklusiv personalvård.