Ett rikare liv – Varför gör du det du gör?

Hej, Aryel här. Det är jag som äger och driver Stubbetid® samt skriver denna blogg, lever för att stärka livsuppdrag och självledarskap. För 20 år sen körde jag rakt in i kaklet och var tvungen att sadla om – hela livet faktiskt – för att överleva. Nu står jag vid nästa vägskäl och lämnar det jag trodde jag drömde om och planerade för och går in i nästa fas. Vilket visar tecken på vara ett riktigt bonusliv!

 Foto: Ingela Skullman

Det verkar som att mina tankar om vad ett rikare liv innebär för mig börjar få fäste i min tillvaro på ett konkret sätt. Jag ser det i de meningsfulla uppdrag och möten med människor som kommer till mig. Varje dag har jag förmånen att få vara en del av, bidra till och verka för liv och verksamheter som vill göra skillnad för sig själva och andra.

Ringarna på vattnet kan man knappast undkomma.

Det är några månader sen jag blev kontaktad av Stina Pettersson på Familjeträdet angående en idé som hon och hennes make Thomas satt inne med. En vision som jag fick lov att ta del av samtidigt som de frågade om jag ville vara med på ett hörn. Arbetsuppgifterna som handlar om att hjälpa dem sätta upp en webbsida och administrera den kan spontant uppfattas inte tillhöra min verksamhet. Men… jag har förankrat ett knep, som även finns med när jag hjälper andra med deras personliga växande, val och möjligheter.

När du vet vad ditt livsuppdrag är har du lätt att sortera, säga ja till uppdrag som går hand i hand med din grundtanke med livet, och nej till sånt som för dig bort från det du innerst inne vill göra.

Mitt livsuppdrag är att hjälpa andra hitta och förstå sitt. Så brukar jag enkelt förklara det som sitter i min ryggrad i form av ett kall. Det kan utvecklas med att jag är här för att bidra och göra gott – gärna i sammanhang där det finns människoarbetare som gör skillnad för andra.

Det är vad Bonusmaman Magazine gör. Därför, och för att jag gillar och respekterar Stina och Thomas idoga arbete för sitt livsverk (där magasinet ingår), valde jag att tacka ja när de frågade mig om jag ville bidra med mina resurser som kreativitet, skapande av webbsidor och förmåga att tänka ett steg längre.

Efter det har det ramlat in fler liknande uppdrag där jag får vara med och bidra.

Jag känner djup meningsfullhet när människor och deras verksamheter får komma till uttryck, inifrån själen och ut.

I dagarna har jag fått uppdraget att sätta upp en blogg för en kvinna, tillika god vän, som jag beundrar, respekterar och älskar att “frottera” mig med. Hennes blogg ger henne möjlighet att ta ett avgörande steg för sin personliga utveckling genom att börja berätta. Mer än så berättar jag inte. Istället ber jag dig läsa hennes blogg Liv & Hiv.

Det jag jobbar med är både konkret och abstrakt, djupt och viktigt, något som tjänar människans livskraft och meningsfullhet. Jag tar mig själv på största allvar när det kommer till livsuppdrag – och i det ingår även att ha riktigt j-a kul mellan varven. Skratta så tårarna rinner. Umgås med människor, på riktigt! Dansa och ta långa livsgivande promenader genom stad och natur.

Inget kan vara viktigare än mötet med dig själv. Ur det kommer det du vill ge till andra.