En plats att landa på

En del Stubbetid-bokningar läggs på en plats i skogen, i närheten av sjö och en magisk natur. Fokus ligger på det personliga arbetet med livet och ledarskapet. Naturen ramar in arbetet och ger ledaren en plats att vara, andas och landa på.

Det är ett av syftena med Stubbetid – att landa i sig själv – hela vägen in.

En kvinna kommer hit med fokus på sig själv som ledare. Hon vill fördjupa sig i sitt ledarskap och se hur hon kan ta det vidare. I det arbetet kommer hon att få ökad självkännedom och en dos själslig spis. Vad är viktigt för henne, egentligen? Vi lär hitta några trådar att dra i för att ge henne mer substans inifrån och ut i det som hon vill optimera i sig själv. Det är hon som sätter ramarna för sin Stubbetid.

Inom de ramarna har vi möjlighet att breda ut frågeställningen och kartläggningen i den omfattning som vi tillsammans bedömer är viktigt för processens gång.

Även om vi utgår från det operativa ledarskapet som hon utför varje dag kommer vi skala av in till det existentiella inre och personliga för att ge henne mer kött på benen, inifrån själen och ut. För detta kommer hon att behöva en stund för sig själv, efter de första intensiva timmarna då vi kartlägger henne som människa, hur hon fungerar och varför samt belyser det som kommer upp under samtalets gång. Det är då Stubbetid, i sin praktiska övningsform, är på sin plats. Egentid och eget arbete i en miljö där hon kan välja att sätta sig på en stubbe, på bryggan vid sjön eller vid elden. Där kan hon landa i det som vi rört upp, rört om och gett henne i uppgift att reflektera över.

Dagen efter plockar vi upp tråden igen. Vad har hon kommit fram till utifrån de uppgifter hon fick med sig till sin egentid? Dessa delar är ofta personliga och djupgående, kanske inget vi någonsin kommer att “skylta” med, men så avgörande för att hon ska få med sig det som hon är här för.

Den sista tiden sammanfattar denna omgång Stubbetid* och med sig hem har hon en handlingsplan hon förankrat i sin kärna och som det nu är upp till henne att integrera i vardagen.

*) Det optimala är att boka Stubbetid regelbundet, min rekommendation är 2-4 gånger per år, för att på så sätt underhålla sitt ledarskap, inventera och reflektera för att kontinuerligt försäkra sig om att man är förankrad i sin kärna.

En del Stubbetid-kunder kommer att bo här på en plats där vi har nära till både skog och hav.