En dag som denna

Om du älskar någon – visa det.

Du kan säga “Jag älskar dig” hur många gånger som helst men om det inte syns i dina handlingar blir orden snart till luft. Det är genom handlingens kraft som du förankrar det du säger. Genom hur du går till handling och beter dig gör du avtryck i människor och världen.

Det är hur du GÖR som dina barn lär sig av. Sätt dig en stund och titta på dig själv. Vad gör du om dagarna som visar det du VILL visa? Hur tar du hand om dig själv? Vad prioriterar du? Hur beter du dig när du blir stressad? Hur pratar du om och bemöter du andra? Vilken inställning har du till livet, ditt arbete och dina medmänniskor? Gör du det du innerst inne vill eller lever du för att leva upp till någon annans förväntningar? Varför gör du det du gör?

En dag som denna har du möjligheten att börja göra det där som du innerst inne vill.

Det behöver inte betyda att byta jobb eller “rädda världen”. Det kan handla om en sådan “liten” sak som att ändra förhållningssätt. Att byta ut negativt fokuserade tankar till positivt fokuserade. Att fylla din inställning till livet med att det är gott att leva. Att fylla din handlingar med den energi som du är här för att ge vidare och som får dig att må bra, fungera som bäst och växa som människa.

Genom att lära känna din grundenergi, den du är här för att ge, investera och använda för att leva och leda livet på ditt sätt, kan du börja göra rätt saker på rätt sätt. Rätt utifrån den du är och vill vara, det du vill stå för och det du vill bidra med. Jag utgår från att du vill sprida och göra gott.

Att förändra sitt förhållningssätt kan kräva ett hårt arbete. Eller inte. Det beror på hur du ser på det 😉

Att hela tiden säga till sig själv att “det är svårt” gör det svårt. Du väljer hela tiden hur du vill förhålla dig till det du har att jobba med, förändra, utveckla, ta tag i och göra för att nå dit du vill. Antingen du är offer för omständigheter eller om du är chef över ditt eget liv.

Ansvaret för hur du ska må, gå och stå – och fungera som människa – ligger hos dig själv.

“Hur vi än vänder oss så har vi rôva bak”! Med dessa ord syftar jag på att vi kan vända och vrida på saker för att skylla på något annat, eller någon annan, men till slut handlar våra liv och vår upplevelse av vår tillvaro i knät på oss själva. Känslor som svallar, tankar som dömer och tycker att allt eller alla andra är skit, är ett uttryck för vad som finns inom oss och vad vi tycker om oss själva. Bakgrunden, orsaken, förklaringen och lösningen finns hos människan själv.

Det kan vi se som en jobbig insikt. Eller så kan vi ta det till oss som makten över våra egna liv. Det är ju fantastiskt att både orsaken och lösningen finns i oss själva. Då kan vi ju göra något åt det! Även om vi inte kan göra något åt det utanför oss själva; andra människor, situationer eller omständigheter som är som dom är och inte vår sak att förändra; så har vi alltid möjligheten att påverka och förändra hur vi förhåller oss till det.

Och det är DET som avgör hur vi mår, känner och upplever dessa omständigheter.

Vad betyder “att göra gott” för dig? När du bestämmer dig för att förändra ditt förhållningssätt, dina tankar och vad du säger om dig själv, om andra, om situationer och relationer – ja, om livet helt enkelt – så börja alltid med dig själv. Du kan direkt, här och nu, börja bete dig värdigt, trevligt, tillmötesgående, välvilligt, positivt, generöst, välkomnande eller på ett annat för dig gott sätt – och förankra det beteendet inifrån och ut under process över tid.

Ta reda på VARFÖR du beter dig på ett sätt eller har en attityd som är något annat än det du innerst inne vill ha. Det du sänder ut kommer att ge dig svar på tal. Så du har allt att tjäna på att börja bete dig på ett sätt som är fyllt med energi som bejakar det du vill få, skapa och fylla livet med.

Le! Och världen ler tillbaka.

Det är som när du betalar. Du ger ett visst antal kronor till kassören och får ett kvitto på exakt det du betalat. Inte något annat bättre belopp. Enkelt. Det du investerar är det du får avkastning på. På samma sätt fungerar du i ditt liv. Den energi du sänder ut, det du säger, tänker och hur du beter dig, är det du får kvitto på. På så sätt är vi alla ansvariga för hur vi skapar våra liv och våra upplevelser av det.

Detta sagt med undantaget oväntade trauman större än du kan rå på.

Men finns det då en mening med allt som sker? Jag tror så och jobbar utifrån det. Men DET … är ett helt annat inlägg.